Ga naar inhoud

Missie

Met hockey een verschil maken in het leven van 10.000 kinderen; dat is wat de KNHB en Rabobank willen bereiken met de Hockey Foundation.

  • De Hockey Foundation begeleidt lokale initiatiefnemers in het opzetten van inclusieve verenigingen met een positief pedagogisch sportklimaat.
  • De Hockey Foundation zet haar netwerk in om deze verenigingen een goede start te laten maken en draagt bij aan bestaande programma's en uitdagingen van gemeenten ter vergroting van de leefbaarheid in de wijk.
  • Dit netwerk bestaat uit mensen die de sport kennen en een inclusieve vereniging kunnen opzetten besturen, en partners als Rabobank, Deloitte en Adidas.
  • De Hockey Foundation biedt de eerste jaren onder andere steun in de vorm van pedagogische educatie en kennis over het buurttraject, besturen, communicatie en financiering.
Eac0f1b4 f346 11ea a2f3 c6c72a8f5496
Hockey kind

Inmiddels zijn er sinds de oprichting van de Hockey Foundation in 2020 al 6 verenigingen actief en nog eens 3 in de maak.

Met steun van Oranje

Op het tenue van de spelers van de succesvolle Nederlands elftallen pronkt onze naam op de borst! Zo wordt voor een miljoenenpubliek van sportliefhebbers de belangrijke maatschappelijke waarde van het hockey belicht.
Door de pers hier over te woord te staan en clinics te geven aan kinderen op Hockey Foundation verenigingen, helpen de Oranje Dames en Heren om onze gezamenlijke boodschap uit te dragen.

0d913e4c e30f 11ec a5b7 3adbf2f2c019
Hockey kind

Dicht bij de plek waar kinderen opgroeien

Helaas is sporten niet voor ieder kind vanzelfsprekend. <50% van de 4- tot 11-jarigen uit gezinnen met lage inkomens sport wekelijks, in vergelijking tot >75% van hen uit gezinnen met een hoog inkomen. In lage inkomenswijken is onze inzet dus het hardst nodig.
Dicht bij de plek waar kinderen opgroeien werkt de Hockey Foundation drempels weg om hen te binden aan het hockey. Een veilige en respectvolle teamsport voor alle leeftijden, op alle niveaus. Hockeyverenigingen zijn aantrekkelijk voor een gemengde doelgroep, brengen structuur met zich mee, bouwen een netwerk en creëren saamhorigheid en onderlinge betrokkenheid.

210416 Hockey Foundation