Ga naar inhoud

Documentaire Noord Scoort NPO

Bekijk de aflevering hier
B60948f0 eabc 4e8b 81f1 720231449a3b
Hockey kind

Heb jij Noord Scoort al gezien? Op zondag 14 april was de documentaire van Noord Scoort te zien op de NPO. Deze inspirerende jeugddocumentaire belicht het verhaal van de meiden van Hockeyclub Noorderlicht in Amsterdam-Noord. Het is een verhaal over doorzettingsvermogen, vastberadenheid en de kracht van sport om levens te veranderen, vooral in een omgeving waar hockey tot voor kort onbekend was. De documentaire begint met een kijkje in de multiculturele wijk van Amsterdam-Noord, waar de meeste kinderen zich eerder bezighielden met voetbal of straatspelen. Hockey was iets wat ze niet kenden. Dit veranderde op een dag toen een groep enthousiaste trainers een hockeyclinic organiseerde op hun basisschool. De meiden waren meteen verkocht. Ze hadden een nieuwe passie ontdekt, iets wat hen uitdaagde en inspireerde op een manier die ze nog nooit eerder hadden ervaren.

In de documentaire worden de jonge speelsters gevolgd op en buiten het hockeyveld. Het is leuk om te zien hoe ze, ondanks de aanvankelijke moeilijkheden en onbekendheid met de sport, al snel vooruitgang boeken. Met steun van hun ouders, coaches en elkaar, leren ze de kneepjes van het spel. De boodschap van de documentaire is helder: geef nooit op, vooral niet als je iets echt wilt bereiken. Deze boodschap resoneert diep, niet alleen bij de meisjes zelf, maar ook bij de kijkers.

Wat de documentaire extra bijzonder maakt, is het benadrukken van de diversiteit binnen het team. De meiden komen uit verschillende culturele achtergronden en elk van hen brengt iets unieks mee naar het veld. Het is deze mix van culturen en perspectieven die het team zo sterk en speciaal maakt. Hockeyclub Noorderlicht wordt zo een voorbeeld van hoe sport mensen kan samenbrengen, ongeacht hun achtergrond.

Dankzij de steun van de Rabobank en de KNHB Hockey Foundation is dit initiatief uitgegroeid tot een succesverhaal. Samen zetten deze organisaties zich in om hockey toegankelijk te maken voor iedereen. Want iedereen verdient een club, een plek waar ze zich thuis voelen en hun passies kunnen volgen.

"Noord Scoort" is een must-see voor iedereen die gelooft in de kracht van sport. Dus, als je de documentaire nog niet hebt gezien, bekijk de uitzending dan snel terug via NPO Start. Laat je inspireren door het ongelooflijke verhaal van de meiden van Hockeyclub Noorderlicht en zie hoe zij hun dromen waarmaken op het hockeyveld.