Ga naar inhoud

Doel

Voor 2030 willen we op 30 locaties Hockey Foundation activiteiten opzetten. Daarnaast willen we met hockey een verschil maken in het leven van 10.000 kinderen; dat is wat de Rabobank en KNHB willen bereiken met de Hockey Foundation.

8cee417a 9502 11ee 87bf 5668b1ff04c1
Hockey kind

Hoe doen we dat?

  • We begeleiden lokale initiatiefnemers in het opzetten van inclusieve verenigingen.
  • We zetten schooltrajecten op in lage inkomenswijken, bestaande uit kennismakingslessen, naschoolse activiteiten en een buurtsportvereniging hockey
  • We werken intensief samen met gemeenten, buurten, scholen en bestaande verenigingen.
  • We zetten ons netwerk in om verenigingen een goede start te laten maken en dragen bij aan bestaande programma's en uitdagingen van gemeenten ter verbetering van de leefbaarheid in de wijk.
  • We bieden steun in de vorm van pedagogische educatie en kennis over het buurttraject, integratie, communicatie en financiering.
Hockeyfoundation rabo
Hockey kind

Inmiddels zijn er sinds de oprichting in 2020 al 9 Hockey Foundation locaties.

Met steun van Oranje

Op het tenue van de spelers van de succesvolle Nederlands elftallen pronkt onze naam op de borst! Zo wordt voor een miljoenenpubliek van sportliefhebbers de belangrijke maatschappelijke waarde van het hockey belicht.
Door de pers hier over te woord te staan en clinics te geven aan kinderen op Hockey Foundation verenigingen, helpen de Oranje Dames en Heren om onze gezamenlijke boodschap uit te dragen.

Fc474152 1433 11ee bc4b 5668b1ff04c1
Hockey kind

Voor wie?

Helaas is sporten niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Minder dan de helft van de 4- tot 11-jarigen uit gezinnen met lage inkomens sport wekelijks. Bij gezinnen met een hoog inkomen sport meer dan 75%. In lage inkomenswijken is onze inzet dus het hardst nodig. Dicht bij de plek waar kinderen opgroeien werkt de Hockey Foundation drempels weg om hen te binden aan het hockeyverenigingsleven.

Hockey is een veilige en respectvolle teamsport voor alle leeftijden, op alle niveaus. Daarbij zijn hockeyverenigingen aantrekkelijk voor een gemengde doelgroep, geeft het structuur, kunnen ze bouwen aan een netwerk en zorgt het voor saamhorigheid en onderlinge betrokkenheid.

210416 Hockey Foundation