Ga naar inhoud
Afbeelding1
Geschreven op 21 mei 2024

Gabrielle van Doorn:

Opleiding en achtergrond
Gabrielle is al meer dan 30 jaar actief voor de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB)! Ze is gestart als medewerker Hockeyontwikkeling, Topsportcoördinatie & Opleidingen op het bescheiden bondsbureau in Amstelveen, waar ze toen nog met een team van 12 mensen werkte. Na een wereldreispauze zette haar bondsperiode zich voort in Bunnik, waar ze nieuwe projecten als school- en trimhockey opzette. Die projecten vonden hun hoogtepunt tijdens het eerste WK in de Utrechtse Galgenwaard in 1998. Tijdens dit WK is ze door de FIH gevraagd om development manager te worden en met een team van 5 continentale development officers het hockey in de wereld verder te ontwikkelen. "Ook weer een superleuke job, die Gabrielle 13 jaar vol overgave heeft gedaan." Vanaf 2010 heeft ze zich weer gericht op Nederland en via diversiteitsprojecten als Funkey school, Urban hockey & ‘Avonturen met Stockey’ het pad geplaveid voor de Hockey Foundation, welke in september 2020 het licht zag. "Een supermooi initiatief, misschien wel het mooiste KNHB-project ooit."

Hoe lang werk je bij de Hockey Foundation?

"Gabrielle werkt nu zo'n 32 jaar bij de KNHB, als je het eerste stukje in Amstelveen ook meetelt. Vanuit haar functie bij de KNHB managet ze de Hockey Foundation nu 3,5 jaar."

Wat is er leuk aan werken bij de Hockey Foundation?

"Het leukste ervan vind ze het ontginnen van nieuwe paden, het werken aan iets wat niet bestaat. Het realiseren van uitdagende opdrachten, waarbij drempels overwonnen moeten worden. En dat zijn er aardig wat binnen de Hockey Foundation!"

Wat is je drijfveer en wat hoop je nog te bereiken?

"Gabrielle haar drijfveer is te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van jonge kinderen, niet alleen door een missie uit te spreken, maar vooral door hier dagelijks aan te werken en alle hobbels weg te halen die participatie in de weg staan."

"Ik hoop niet, maar ik streef er samen met het Hockey Foundation team en KNHB collega’s naar om in 2030 op minimaal 30 verschillende locaties actief te zijn en echte impact te hebben gemaakt op het leven van jonge kinderen en hun directe omgeving. En hiermee ook de hockeywereld toegankelijker en diverser te hebben gemaakt."

Wat is je leukste of mooiste moment bij de Hockey Foundation?

"Dat vind Gabrielle het zien van de documentaires van Noorderlicht (Noord scoort; het Ramadan gevoel). Hierin werd de kernboodschap verteld door de doelgroep zelf, prachtig."

Jouw boodschap aan bestaande verenigingen.

"Just do it! Ga de wijk in, laat je door de Hockey Foundation helpen met het schoolprogramma en verrijk je club met de nieuwe doelgroep binnen je vereniging."

Is er nog iets wat je kwijt wilt?

"Investeer in goede menskracht!"

Meer weten? Neem dan contact op met Gabrielle.

Hockey kind