Ga naar inhoud

Opening brug HCDH

Sportbrug0003
Hockey kind

Op vrijdag 26 april 2024 was een bijzondere dag voor Hockeyclub Den Haag (HCDH) en de hele gemeenschap van Moerwijk. Onder een stralende voorjaarszon vond de feestelijke opening van de nieuwe brug plaats, die de Sporttuin Moerwijk verbindt met De Ster. Deze brug is veel meer dan slechts een fysieke verbinding; het symboliseert de groei en ontwikkeling van een levendige buurt die de bewoners dichter bij elkaar brengt.

De opening begon in de vroege ochtend, met een vrolijke menigte van leden, buurtbewoners en genodigden die zich verzamelden aan de rand van de Sporttuin. De brug stond klaar om officieel in gebruik genomen te worden. Vooraf was er een bijeenkomst voor genodigden. Er werd een inspirerende toespraak gehouden waarin de nadruk werd gelegd op de jarenlange inspanningen en samenwerkingen die hebben geleid tot deze mijlpaal. Deze brug is niet alleen een fysieke verbinding. Het is een symbool van de gezamenlijke inspanningen en de toewijding aan het creëren van een inclusieve en toegankelijke sportomgeving voor iedereen in de buurt."

Met het doorknippen van een symbolisch lint werd de brug officieel geopend, onder luid applaus van de aanwezigen. Kinderen renden als eerste over de brug, hun lach en enthousiasme werkt aanstekelijk. Het was een moment van pure vreugde en verbondenheid, een voorproefje van de vele gelukkige momenten die nog zullen volgen op deze locatie.

De opening van de brug markeert een belangrijke stap in de ontwikkeling van het nieuwe sportpark waar Hockeyclub Den Haag na de zomer zijn thuisbasis zal vinden. In de komende maanden zal er hard gewerkt worden aan de aanleg van een prachtig multifunctioneel kunstgrasveld. Dit veld, ontworpen om zowel voor hockey als andere sporten gebruikt te worden, zal een centrale rol spelen in de buurt. Het biedt ruimte voor trainingen, wedstrijden en evenementen, en zal een plek zijn waar sportieve activiteiten georganiseerd gaan worden.

Het doel van Hockeyclub Den Haag om een vereniging te zijn van, voor en door de buurt, komt met deze ontwikkelingen steeds dichterbij. De nieuwe faciliteiten zullen niet alleen dienen als een sportieve uitlaatklep, maar ook als een sociale ontmoetingsplek waar vriendschappen worden gesmeed en gemeenschapsbanden worden versterkt. Buurtbewoners worden aangemoedigd om actief deel te nemen, of het nu als speler, vrijwilliger of supporter is.

De rest van de dag werd gevuld met de feestelijke Koningsspelen. Voor de kinderen waren er allerlei spelletjes en activiteiten georganiseerd, waardoor ze de hele middag vermaakt werden. Het belooft een sportieve toekomst voor Hockeyclub Den Haag waarin iedereen welkom is.


Sfeerimpressie

Whats App Image 2024 04 26 at 10 18 57Whats App Image 2024 04 26 at 10 18 59 1Whats App Image 2024 04 26 at 10 18 58 3Whats App Image 2024 04 26 at 10 18 58Whats App Image 2024 04 26 at 10 18 59Sportbrug0006