Ga naar inhoud

Benieuwd naar alle Hockey Foundation locaties?

Hieronder vertellen we je meer.

Stuur een bericht
E5c6d06a 7226 11e7 a43b f45c89c71a4d
Hockey kind

Amsterdam Dynamics

Amsterdam Dynamics is een jonge hockeyclub gevestigd in Amsterdam-Zuidoost. De club biedt hockey aan op school, in de wijk en op de club en neemt deel aan de KNHB hockeycompetitie met de jongste jeugdteams. Gestart als sportbuurtclub op Cruyff Courts en in het Bijlmersportpark, heeft de club nu als doel om hockey een populaire sport te maken binnen het stadsdeel. Drie keer per week worden trainingen en wedstrijden aangeboden en 1x per maand is er een gezellige samenkomst met kinderen en ouders, genaamd ‘Foody Friday’. Ook wordt jaarlijks de Urban Hockey Experience georganiseerd op het veld van Amsterdam Dynamics voor kinderen uit de verschillende Amsterdamse wijken. De club staat voor vriendschap, spelplezier en sportiviteit, en biedt kinderen de kans om nieuwe vriendschappen te sluiten en zich te ontwikkelen binnen de club.

Dynamics

AHC Noorderlicht

AHC Noorderlicht is een jonge en groeiende hockeyclub in Amsterdam Noord, opgericht in september 2019 n.a.v. het besluit van de gemeente Amsterdam om het tekort aan veldcapaciteit gedeeltelijk op te lossen door een hockeyaccommodatie aan te leggen op sportpark de Weeren. Dit zou de wachtlijsten moeten doen slinken én ook een mogelijkheid bieden voor de lokale bevolking van de Waterlandpleinbuurt om kennis te maken met een nieuwe sport. Vanaf de oprichting is AHC Noorderlicht een vereniging voor iedereen geweest; buurtbewoners zowel als inwoners van de omliggende wijken als landelijk Noord, Zeeburgereiland, Oost en IJburg.

De club beschikt over twee prachtige watervelden en is gegroeid van 20 leden naar meer dan 100 leden. De vereniging kenmerkt zich door een open en betrokken karakter, waarbij niet alleen het bestuur en trainers, maar alle ouders nauw betrokken zijn bij de activiteiten van hun kinderen. AHC Noorderlicht is al meerdere keren in het nieuws geweest door haar actieve buurtfunctie, getuige tv-reportages als ‘het Ramadangevoel’ en ‘Noord Scoort’ (links toevoegen).

AHC Noorderlicht

HC Feijenoord

Hockeyclub Feijenoord begon haar activiteiten voor kinderen uit de wijk in 2010, met slechts een paar sticks in een kliko en een veldje op het Afrikaanderplein. Na lang lobbyen en een leuk, uitdagend structureel aanbod op het plein werd HC Feijenoord beloond met een eigen wedstrijdveld aan de laan op Zuid.

Op 10-10-2014 vond de opening van het veld plaats in bijzijn van burgemeester Aboutaleb. Op deze locatie heeft de als hockeyvereniging als eerste in Nederland de sport toegankelijk gemaakt voor kinderen uit de aandachtswijken. Hiermee stond ze 5 jaar later model voor het concept van de Hockey Foundation.

In 2016 moest de club verhuizen vanwege de komst van een nieuwe woonwijk en vond haar nieuwe locatie op Varkenoord. Daar groeide de club op Sportpark Olympia uit tot een club van bijna 450 leden. In 2023 bestond de club 12,5 jaar. Dit werd uiteraard groots gevierd! Ook groter gegroeid wil de vereniging een club zijn en blijven voor iedereen. Daarom is zij wederom gestart met het aanbieden van hockey in de wijk, in samenwerking met de Hockey Foundation.

Hc feijenoord logo

Hockeyclub UNO

Hockeyclub UNO begon in maart 2015, oorspronkelijk als UWHC (Utrecht West HC?), als een klein initiatief van ouders in Utrecht om zoveel mogelijk van de ruim 700 kinderen op de wachtlijst voor hockey toch te laten spelen. Dit initiatief vond plaats op de voetbalvelden van Hercules, waar wekelijks ongeveer 65 kinderen hockeytraining volgden. In juni 2015 werd UNO officieel opgericht en kreeg de club zijn naam, wat staat voor Utrecht Noord Oost, verwijzend naar het gebied waar de meeste leden woonden.

In het seizoen 2021 - 2022 kreeg UNO eindelijk een eigen locatie op Sportpark Vechtzoom. Met support van de Hockey Foundation werden schooltrajecten opgezet in de wijk, zodat kinderen uit de directe omgeving van de nieuwe clublocatie kennis konden maken met deze relatief ‘vreemde’ sport. Hieruit zijn 25 kinderen lid geworden en geïntegreerd binnen de jongste jeugdteams van UNO. Naast jeugd- werden ook seniorenteams opgezet en groeide UNO uit tot een volwaardige hockeyvereniging met meer dan 700 jeugd- en seniorleden en een sterk maatschappelijk hart.

Hockeyclub UNO

Hockey Club Den Haag

Hockey Club Den Haag (HCDH) is een nieuwe hockeyclub in de Haagse wijk Moerwijk, opgericht in 2023. De vereniging is ontstaan uit schooltrajecten van de Hockey Foundation op en rondom de Sporttuin Moerwijk en wordt bestuurlijk ondersteund door oud-HDM’ers.

HC Den Haag biedt een gezellige, sportieve en leuke omgeving voor iedereen in Den Haag Moerwijk en omliggende wijken, ongeacht leeftijd. Bij Hockeyclub Den Haag gaan gezelligheid en sport hand in hand, waarbij het succes van de club afhankelijk is van de inzet van vele vrijwilligers. Het is mooi om te zien hoeveel mensen zich inzetten voor de club en haar leden. Hockey Club Den Haag is in het voorjaar van 2024 gestart met de jongste jeugd competitie en speelt met haar Onder-9 team tijdelijk op de velden van HDM.

In de niet al te verre toekomst kan de jeugd haar wedstrijden nog dichterbij huis spelen, op een multikunstgrasveld bij voetbalvereniging de Ster, dankzij een unieke samenwerking met de verschillende lokale partijen.

Hc den haag

HC Martinus

Vanaf de lancering van de Hockey Foundation in 2020 is de wens gekoesterd om ook in het Noorden een initiatief te laten ontstaan. Na veel oriënterende gesprekken met lokale partners, zoals de gemeente, het Sportbedrijf 050, Huis voor de Sport Groningen en de hockeykringen, is een intensief schooltraject gestart in de SPT wijken. De kinderen van deze schooltrajecten zijn de allereerste leden geworden van de nieuwe vereniging HC Martinus.

Hockeyclub Martinus is inmiddels kandidaat-lid van de KNHB en organiseert verschillende vormen van trainingen en wedstrijden. De vereniging richt zich op het ontwikkelen van betere mensen, spelers, hockeyers en bewegers. De trainingen en jongste jeugdwedstrijden vinden plaats op de locatie bij Loopgroep Astrea of in de winter in Sporthal Selwerd.

In de toekomst hoopt de club met ondersteuning van de gemeente uit te groeien tot een toegankelijke vereniging voor alle leeftijden en doelgroepen, op een volwaardige accommodatie in of dicht in de buurt van de SPT wijken.

Hc martinus website

HC Ridderkerk

HC Ridderkerk is in 2021 gestart als een wijkinitiatief van de Hockey Foundation, met als doel het aanbieden van hockeyactiviteiten aan nieuwe doelgroepen op school, die vervolgens lid kunnen worden van een hockeyclub dichtbij huis.

De club is inmiddels officieel erkend als vereniging en verruilt in de zomer van 2024 haar status als kandidaat-lid voor het volle lidmaatschap van de KNHB. HC Ridderkerk staat bekend als een sportieve en gezellige hockeyvereniging, waar het belangrijk is dat iedereen zich thuis voelt en op een sportieve manier de sport kan beoefenen. Ze richt zich tot op heden voornamelijk op de jongste jeugd in de leeftijd van 6 tot 12 jaar, met verschillende teamformaties zoals 3vs3, 6vs6 en 8vs8. De trainingen en thuiswedstrijden vinden plaats op Sportpark Reyerpark, waar een half hockeyveld beschikbaar is.
In de komende jaren heeft de club de wens om uit te groeien tot een vitale vereniging op een volwaardige accommodatie, waar activiteiten geboden worden voor verschillende leeftijden en doelgroepen.

Hc ridderkerk website

HCM De Bakenhof

De relatie tussen de KNHB, Sportbedrijf Arnhem en de lokale hockeyclubs stamt al uit 2015, toen wijkgerichte hockey activiteiten onder de noemer ‘Urban & Streethockey Arnhem’ werden opgezet op de wijkveldjes de Hobbit, Geitenkamp en Thialf.

Toen de Hockey Foundation het licht zag in 2020 was een initiatief in de Arnhemse aandachtswijk Malburgen Oost dan ook een logisch vervolg op de eerdere samenwerking. Hockey Foundation schooltrajecten werden opgezet op basisscholen in Malburgen, waar kinderen via kennismakingslessen en naschoolse activiteiten lid konden worden van de buurtsportvereniging (BSV) hockey. Deze BSV verhuisde na een aantal maanden ‘op school’ naar het Cruyff Court op de Bakenhof, die door het Sportbedrijf en de KNHB was ‘goedgekeurd’ als accommodatie voor jongste jeugd trainingen en wedstrijden.

Na de zomer van 2023 heeft HCM Arnhem zich als moederclub ontfermt over de buurtsportvereniging en haar ingericht als satellietlocatie. Hierdoor kunnen iedere week kinderen in de eigen omgeving hockeyen, maar wel als lid van een echte hockeyclub, die 7 km verderop ligt. Inmiddels vormen kinderen van Somalische, Eritrese en Nederlandse komaf samen een mixed O-10 team en komen hier in de zomer van 2024 weer nieuwe kinderen vanuit de schooltrajecten bij.

Hcm bakenhof site