Ga naar inhoud

Benieuwd naar alle Hockey Foundation locaties?

Hieronder vertellen we je meer.

Stuur een bericht
E5c6d06a 7226 11e7 a43b f45c89c71a4d
Hockey kind

Amsterdam Dynamics

Amsterdam Dynamics is een jonge hockeyclub gevestigd in Amsterdam-Zuidoost. De club biedt (urban) hockey aan in een actieve 6 tegen 6 wedstrijdvorm en neemt deel aan de KNHB hockeycompetitie met jeugdteams. Gestart als sportbuurtclub op Cruyff Courts en in het Bijlmersportpark, heeft de club nu als doel om hockey naar een hoger niveau te tillen in Amsterdam. Amsterdam Dynamics introduceert een dynamische vorm van hockey, waarbij de snelheid en dynamiek van zaalhockey gecombineerd worden met de tricks van urban hockey. Wekelijkse trainingen worden aangeboden, evenals toernooien op het veld, op Cruyff Courts en elders in Amsterdam. De club staat voor vriendschap, spelplezier en sportiviteit, en biedt kinderen de kans om nieuwe vriendschappen in de buurt te sluiten. Betrokkenheid van leden en ouders wordt gestimuleerd, zowel als lid, vrijwilliger, coach, bestuurslid of supporter.

Dynamics

AHC Noorderlicht

AHC Noorderlicht is een jonge en groeiende hockeyclub in Amsterdam Noord, opgericht in september 2019 en van 20 leden naar meer dan 100 leden gegroeid. De club beschikt over twee prachtige watervelden en is gelegen in de Waterlandpleinbuurt, dichtbij diverse andere wijken zoals Landelijk Noord, Zeeburgereiland, Oost en IJburg. De club kenmerkt zich door een open en betrokken karakter, waarbij niet alleen het bestuur en trainers, maar alle ouders nauw betrokken zijn bij de kinderen.

AHC Noorderlicht

HC Feijenoord

Hockeyclub Feijenoord begon in 2010 met slechts een paar sticks in een kliko op het Afrikaanderplein en groeide snel uit tot een club van bijna 450 leden, gevestigd op Sportpark Olympia in Rotterdam. De club heeft de hockeysport toegankelijk gemaakt voor kinderen van Rotterdam-Zuid. In 2013 was de officiële opening van de sportaccommodatie met eigen wedstrijdveld aan de Laan op Zuid in 2014. In 2016 moest de club echter verhuizen vanwege een nieuwe woonwijk en vond een nieuwe locatie naast Varkenoord. In 2023 bestond de club 12,5 jaar. Dit werd groots gevierd!

Hc feijenoord logo

Hockeyclub UNO

Hockeyclub UNO begon in maart 2015, oorspronkelijk als UWHC, als een klein initiatief van ouders in Utrecht om zoveel mogelijk van de ruim 700 kinderen op de wachtlijst voor hockey te laten spelen. In de loop der jaren is de club uitgegroeid tot een volwaardige hockeyvereniging met meer dan 700 jeugd- en seniorleden. Het eerste begin van UNO vond plaats op de voetbalvelden van Hercules, waar wekelijks ongeveer 65 kinderen hockeytraining volgden. In juni 2015 werd UNO officieel opgericht en kreeg de club zijn naam, wat staat voor Utrecht Noord Oost, verwijzend naar het gebied waar de meeste leden woonden. In het seizoen 2021 - 2022 kreeg UNO eindelijk een eigen locatie op Sportpark Vechtzoom. Deze nieuwe locatie trok zowel nieuwe jeugdleden als seniorenteams aan en markeerde een nieuwe start voor de club.

Hockeyclub UNO

Hockey Club Den Haag

Hockey Club Den Haag (HCDH) is een nieuwe hockeyclub opgericht in 2023, die een gezellige, sportieve en leuke omgeving biedt voor iedereen in Den Haag, ongeacht leeftijd. Bij Hockeyclub Den Haag gaan gezelligheid en sport hand in hand, waarbij het succes van de club afhankelijk is van de inzet van vele vrijwilligers. Het is gaaf om te zien hoeveel mensen zich inzetten voor de club en haar leden. Hockey Club Den Haag is dit voorjaar gestart met de competitie met hun Onder-9 team! De wedstrijden worden gespeeld op HDM.

Hc den haag

HC Martinus

Hockeyclub Martinus organiseert verschillende vormen van trainingen en wedstrijden, zoals vrij spelen, georganiseerde wedstrijden, deelname aan bondscompetities en clubtrainingen. De trainingsvisie richt zich op het ontwikkelen van betere mensen, spelers, hockeyers en bewegers. De trainingen vinden plaats op dinsdag, woensdag en donderdag, van 15:30 tot 16:30 uur. Geïnteresseerden zijn welkom om tijdens reguliere trainingstijden vrijblijvend te komen proeftrainen op de locatie bij Loopgroep Astrea of in de winter in Sporthal Selwerd. Er zijn geen kosten verbonden aan de proeftrainingen.

Hc martinus website

HC Ridderkerk

HC Ridderkerk is in 2021 gestart als een initiatief van de KNHB Hockey Foundation, met als doel het aanbieden van hockeyactiviteiten en het oprichten van een hockeyclub in Ridderkerk. De club is inmiddels officieel erkend als vereniging en is een kandidaat-lid van de KNHB. HC Ridderkerk staat bekend als een sportieve en gezellige hockeyvereniging, waar het belangrijk is dat iedereen zich thuis voelt en op een sportieve manier de sport kan beoefenen. Ze richten zich voornamelijk op de jongste jeugd, in de leeftijd van 6 tot 12 jaar, met verschillende teamformaties zoals 3vs3, 6vs6 en 8vs8. De trainingen en thuiswedstrijden vinden plaats op Sportpark Reyerpark, waar een half hockeyveld beschikbaar is.

Hc ridderkerk website

HCM De Bakenhof

In een zaaltje traint een Mixed Onder 10-team, bestaande uit kinderen uit Somalië, Eritrea en Nederland. Dit is HCM De Bakenhof, het nieuwste project van de Hockey Foundation. HCM besloot hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen door een satellietlocatie op te zetten in een lage inkomenswijk, waardoor kinderen makkelijker in aanraking komen met hockey, ondanks de financiële drempels. Met steun van de Hockey Foundation en lokale partijen is HCM De Bakenhof gerealiseerd, waar nu dertien kinderen deelnemen aan de competitie.

Hcm bakenhof site